Izlet u Vivodinu

Izlet u Vivodinu

Dragi naši Bukaletarci,

proljeće stiže pa je tako stiglo i vrijeme da odemo na izlet.

Ovoga smo puta dogovorili posjet kolegama vinarima iz Ozaljsko-vivodinskog vinogorja.

Ne sumnjamo da će nas dobro ugostiti! :)

Stoga, završavajte što već radite i 01.03. budite spremni za pokret! :)

Vidimo se!

 

Plan putovanja

Polazak iz Krka u 7 sati.

 

1. Posjet vinarskom podrumu Vrbanek, Obrež 1 C, Vivodina

Degustacija 5 vrsta vina uz doručak – sir i domaći suhomesnati proizvodi.

 

Vinarski podrum VRBANEK

Vlasnik Josip Vrbanek, poznati agronom s bogatim iskustvom u voćarskoj i vinogradarsko-vinarskoj proizvodnji. Iz novih vinograda smještenih ispod kapelica Sv. Duha i Sv. Križa nudi široku paletu vina normalnih i predikatnih berbi.

Ako i niste ljubitelj vina, posjet vinarskom podrumu doživljaj je sam za sebe. Naime, njegova povijest seže sve do 1937.godine kada je sagrađen, te kroz povijest podruma možete mnogo toga saznati i o povijesti ozaljsko – vivodinskog kraja. Uz ponudu vina nude se i prirodni jabučni sok, sok od mandarina, sok od grožđa, jabučni čips i jabučni ocat.

Punuda vina:

Graševina, Sauvignon, Rajnski Rizling, Sivi Pinot, Chardonnay, Dišeća Ranina, Frankovka, Portugizac, Lovrijenac

 

2. Posjet vinske kleti Prus, Krmačine 6, Metlika, Slovenija

Razgledavanje vinske kleti uz vođenu degustaciju 5 vrhunskih vina uz belokranjsku pogaču.

 

Vinska klet Prus

Vinska klet Prus nalazi se u mjestu Krmačina u blizini Metlike. Više o vinariji Prus možete pronaći ovdje.

 

3. Posjet Obiteljskom gospodarstvu Frlan, Vivodina 3, Vivodina

Razgledavanje vinskog podruma uz vođenu degustaciju.
Ručak – odojak, krumpir, salata, desert, uključeno piće.

 

Obiteljsko gospodarstvo FRLAN

Obiteljsko gospodarstvo Frlan nastalo je iz obiteljske ugostiteljske tradicije i razvija se od 1905. godine. Tada je otvorena gostionica Vivodina. Sadašnji vlasnici već su treća generacija obitelji Frlan koja uspješno vodi ovo gospodarstvo i kroz sva burna vremena u sto godišnjoj povijesti, gostionica Vivodina još uvijek traje kao omiljeno odredište izletnika, planinara i ljubitelja dobre hrane i kapljice. Proizvode široki asortiman vina za svačiji ukus, a sa brojnih vinskih sajmovima u zemlji i iznozemstvu gotovo uvijek se vraćaju okićina zlatnim i srebrnim medaljama.

Sve generacije Frlanovih oduvijek su udovoljavale željama svojih gostiju nudeći raznolike specijalitete zdrave, domaće hrane i vrhunsko vino. U gastronomskoj ponudi naglasak je na domaćim i svježim sezonskim namirnicama. Od autohtonih jela preporuča se nadaleko poznata Frlanova janjetina s ražnja koja se priprema po recepturi staroj 100 godina.

Ponuda vina:

Graševina, Rajnski Rizling, Sivi Pinot, Chado, Sauvignan, Žuti Muškat, Frankovka, Portugizac, i to od normalne berbe pa do vrhunskih predikatnih vina

 

Za sva pitanja i prijave, obratite se svom lokalnom predstavniku do 23.02.2015.
Broj mjesta je ograničen pa se javite čim prije!

Živili!

Ovaj članak pregledan je 1690 puta.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


5 × = četrdeset pet

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>